Acerca de

44597576_292091431514319_8880810427487879168_n.jpg

Vill du ha världens bästa jobb?

Hovvårdsutbildning 2022 - FULLBOKAD!

Hovvårdsutbildning 2023 -
Anmäl här!

Kursupplägg  2023

Modern hovvård med helhetstänk!
Hovvård är så mycket mer än bara verkning, därför har jag plockat ihop en helt unik hovvårdsutbildning där du får verktygen som hjälper dig att se helheten. Jag välkomnar upp till 10st elever som vill lära sig modern hovvård baserat på senaste forskningen.
Inga förkunskaper krävs, min utbildning ger en bra grund för att du själv ska kunna verka hovar för bättre hovhälsa och få verktyg för att se helheten.
Det blir både teori och praktik. Vi träffas 2 dagar ca 1gång/månad och där emellan ges hemstudier som kan vara både teoretiska och praktiska. Det ges även möjlighet att följa med mig på praktik. Ni bjuds in till en sluten Facebookgrupp och har mitt fulla stöd längst vägen.
Diplomutdelning efter avslutad termin.
Terminerna kan skilja sig åt då jag har möjlighet att bjuda in olika gästföreläsare osv. Men helheten är densamma.

 

Vårterminen 2023
Kursstart
28-29 januari
Grundkurs – teori & praktik.
Vi djupdyker i hovens anatomi & funktion. Går genom grundläggande verkningsmetodik för balansering. Benställningar, rörelse och hovens biomekanik. Vi verkar kadaverhovar & dissekerar hästben.

 

24-25 februari 
Vi fortsätter djupdyka i anatomin och hur vi mappar hoven och varför. Praktisera hovanalyser & verkningsteknik.

25-26mars
Föreläsning om näringslära & mineralbehov ur ett hovperspektiv med Helene Olsson från Key Minerals.
Hästrelationsexpert Anna Stavholm kommer och föreläser om hästens språk och inlärning med positiv förstärkning. Hon går genom hur man kan lära in trivsam hovvård, för bättre samspel mellan häst och hovvårdare.
Hästskon genom tiderna. Vi går genom olika boots och bootsutprovning för olika hovformer, användningsområde och rehab.
Hur blir man återförsäljare? Både teoretiskt & praktisk.

28-29april Veterinär Tone Wien som specialiserat sig på hovar och hovsjukvård kommer och håller kurs bägge dagarna. Hon har med sig sin Hovslagarkollega och portabla röntgen. Vi kommer förutom mkt teori även kunna röntga hovar före och efter verkning för analys. Ett unikt tillfälle!


25-26maj  Muskellära, vilka problem i kroppen kan yttra sig i hovarna och hur kan vi hjälpa hela hästen till balans? Vad kan vi göra själva och när behöver vi söka hjälp? Vi lär oss palpering av häst samt massage som kan underlätta hovvård. Hovanalysverktyg enligt TCM med tingpunkter.  

Anmäl dig här!

Tack för att ni kontaktar mig! Jag svarar så fort jag kan!