top of page

Vad kul att ni hittat hit! Jag heter Carolina och jobbar med Hästhälsa och Hovvård i Halmstad, Halland.

Vem tror jag att jag är?
Jag är en helt vanlig människa som brinner för hästar! Jag är lite av en nörd när det kommer till just hovar och utbildar mig kontinuerligt.
Hovintresset började först hos syo-konsulenten på gymnasiet när jag insåg att mina betyg inte skulle räcka för att bli veterinär. Dom räckte dock gott och väl till att bli hovslagare, så där och då bestämde jag mig. Redan efter gymnasiet gick jag som hovslagarlärling hos olika mästare, hade praktikplats på ett stort islandshäststuteri där jag hjälpte till vid hovvården. Men sen kommer andra saker emellan. Jag flytta till Norge för att jobba och sen backpacka jorden runt, jobbade på en ranch i Australien, gick på scenskola och hade diverse jobb som både bartender och skyddsvakt.
Men sen föll jag tillbaka till hästarna och bokstavligen snubblade över en utbildning hos SANHCP. Det var där den riktiga hovresan tog fart och den är inte slut än!
Förutom Hovformsspecialist utbildade jag mig via Hoof Guided Method, Four point trim, Hovterapi med Carola Lind, Kurser för Professor Robert Bowker, AEP KC La Pierre, Hovslagare Björn Berg,  Veterinär Tone Wien, Yogi Sharp m.fl
Förutom hovar är jag även utbildad Equifysioterapeut, Hästmassör och Hästterapeut.
Jag fortsätter kontinuerligt att utbilda mig själv och jag älskar att involvera andra i min hovnördighet.
Därför håller jag mycket kurser och 2021 startade jag en kursserie som förvandlades till en hel hovvårdsutbildning 2023.

Förutom att jag själv håller i utbildningen bjuder jag in flera experter inom olika områden för att få en helhet. Det är både hovslagare, veterinärer, näringsexperter och hästtränare. För allting hänger ihop.

Så nu när jag skrutit färdigt i ett tappert försök att krossa jantelagen så kanske ni har en liten bild av vem jag är.

Vill ni veta mer om min utbildning eller boka tid för någon av mina tjänster?

Kontakta mig lättast på Carolina@howis.se 

bottom of page